torstai 27. huhtikuuta 2017

Ympäristöagentit Korkeasaaressa 21.4.2017

Tiesitkö, että koulullamme on toiminut tämän lukuvuoden ajan aktiivisesti ympäristöagenttien ryhmä? Ympäristöagentteja on ollut aktiivisesti mukana yli 20 oppilasta 3.-6. luokilta. Toimintamuotona tämä ei ole tokikaan uusi juttu, mutta koulun ollessa remontin alla ympäristöagenttitoiminta oli jonkin aikaa tauolla.

Ympäristöagentit ovat kokoontuneet noin joka toinen viikko pohtimaan, miten voisimme kouluna ottaa ympäristöasiat paremmin huomioon. Syksyllä ympäristöagentit toteuttivat "Syö lautanen tyhjäksi" -viikon, jonka tarkoituksena oli kiinnittää oppilaiden huomio siihen, kuinka paljon yhteiskunnassamme syntyy ruokahävikkiä ja kuinka voisimme vähentää ruokajätteen määrää.

Kevättalvella pohdimme, mitä erilaisia energiamuotoja maapallolla on. Keräsimme tietoa uusiutuvista ja uusiutumattomista energianlähteistä ja siitä mitä hyötyjä ja haittoja niihin liittyy. Ympäristöagentit kannustivat koulun oppilaita ja opettajia pyrkimään energiansäästötoimenpiteisiin. Yksi konkreettinen teko oli viettää sähkötöntä päivää. Lisäksi ympäristöagentit pitivät aamunavauksia eri energialähteistä.

Ympäristöagentit ovat olleet omalla tahollaan aktiivisesti ja innokkaasti mukana vaikuttamassa koulumme asioihin. Lukuvuoden aikana tehdyn työn kunniaksi teimme retken Korkeasaareen. Siellä opimme asioita maapallomme uhanalaisista eläimistä.

Ympäristöagentit valmiina lähtöön. "KORKEASAARI, täältä tullaan!"
 Taitoimme matkan pääasiassa metrolla. Osa agenteista keskusteli innokkaasti, toiset katselivat ohi meneviä maisemia ja pari keskittyi lehden lukemiseen.

4C:n ympäristöagentit.
4A:n ympäristöagentit.
Ympäristöagentit 4B:ltä ja 3AB:ltä.

6A:n ympäristöagentit.
Ympäristöagentit 3AB:ltä ja 4B:ltä.
Ympäristöagentti 3AB:ltä ja Ida-agentti.
3C:n ympäristöagentit.


5C:n ympäristöagentit. 
3D:n ja 4D:n ympäristöagentit.

6B:n ympäristöagentit.
6C:n ja 6D:n ympäristöagentit.


Suunta on oikea.

Jäimme metrosta pois Kalasataman pysäkillä ja loppumatkan kävelimme. Opasteet helpottivat suunnan löytymistä.
Pääsimme Korkeasaareen ylittämällä tämän upean valkoisen sillan.

Ainu-agentti - pääasiassa kameran takana.

Opaskierros alkaa.Kissaeläimet olivat kerrankin hyvin aktiivisia. Näimme leijonia, tiikereitä, leopardeja ja ties mitä!Takana näkyy visenttejä.

Kuningasmerikotkan siipienväli suorastaan hämmentää...
Mongolian villihevonen.Kun opaskierros oli ohi, söimme lounasta ja sen jälkeen ryhmissä toteutimme pienen kuvatehtävän. Jokaisen ryhmän piti etsiä ryhmälleen sopiva maskottieläin ja matkia sitä kuvassa. Sen jälkeen agentit etsivät eläinkuviin inspiraatiota teemoista ILMA, MAA ja VESI. 

Ennen paluumatkaa ehdimme hengähtää vähän ja nautiskella auringonpaisteesta.Retki oli onnistunut ja mukava! Jopa sää suosi meitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti