maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kielenopetusta toiminnallisesti ja liikkuen


Mikä on TALK-menetelmä?


TALK on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kielten opetukseen perustettu työpajamenetelmä. Työpajoja ohjaa tanssitaiteilija yhteistyössä kielten opettajan kanssa. Työpajat tarjoavat toiminnallisia, liikkeeseen perustuvia tapoja kielten opiskeluun.


Valmistavan luokan oppilaita TALK-videoilla


Vuosaaren ala-asteen koulun valmistavan luokan oppilaita on osallistunut TALK-työpajoihin usean vuoden ajan. Marraskuussa 2016 hankkeeseen kuvattiin videoita, joissa valmistavan luokan oppilaita oli mukana. Videot julkistettiin perjantaina 24.3.2017 ja ne ovat katsottavissa tämän sivun alareunan linkistä.


TALK –työpajat sopivat kaikille koulutustasoille ja ikäryhmille, sekä mm. maahanmuuttajien suomen kielen opetukseen. Työpajoja järjestetään seitsemällä eri kielellä. Työpajat ovat syntyneet osana Zodiakin yleisötyötä. Ne pohjautuvat vuodesta 2007 alkaen toteutettuihin Zodiakin kinesteettisiin kielityöpajoihin ja ne on palkittu vuonna 2012 Otavan kirjasäätiön ja Suomen kieltenopettajien liiton Vuoden kieliteko -tunnustuspalkinnolla luovasta tavasta kehittää nuorten kielitaitoa.


Monivuotiseen, vuonna 2013 alkaneeseen TALK - taidetta ja liikettä kieltenopetukseen -hankkeeseen on osallistunut kolmetoista eri koulua Helsingissä, Turussa ja Ypäjällä. Hankkeen aikana tanssitaiteilijat ovat ohjanneet säännöllisesti liikkeeseen pohjautuvia kielten opetuksen tunteja. Hankkeen puitteissa on laadittu video-opas. Opasvideot löytyvät alta. Kuhunkin videoon liittyvät tekstiopas löytyy kunkin videon alta pdf-tiedostona. Tiedostot löytyvät myös kootusti nettisivun lopusta.TALK-projekti // toiminnallista kielenopetusta // opasvideot
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti