tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kalliolle, Kukkulalle - musiikkiluokkien konsertti 15.3.2017


Minun kultani kaunis on, vaikk' on kaitaluinen -kaanon kajahti heleästi ympäri koulun salia keskiviikkoiltana 15.3. Vuosaaren ala-asteen koulun viimeinen musiikkiluokkien konsertti oli alkanut! Ja nyt hämmennyksen välttämiseksi: viimeinen siksi, että Vuosaaren ala-asteen koulu on syksystä alkaen osa Puistopolun peruskoulua. Viimeinen musiikkiluokkien konsertti myös näin laajalla kokoonpanolla - syksyllä ei oteta kouluun enää uusia musiikkiluokkalaisia. Tunnelmat olivat siis jokseenkin haikeat.


Sitä harvoin tulee ajatelleeksi, kuinka suuri ponnistus konsertin järjestäminen on. Tätä konserttia varten oli alettu harjoitella jo joulun jälkeen. Oli päätetty teema ja yhteiset esityskappaleet. Tällä kertaa aiheen valinnassa inspiroi Suomi 100- teema ja ohessa myös konserttipäivänä järjestetty kulttuurijuhla, jossa pohdittiin suomalaisuutta.


Konsertti alkoi musiikkiluokkien yhteisellä laulunumerolla, Minun kultani. Mirka Sillanpää (5C-luokan opettaja) näytti lähtöjä sulavasti ja innoittavasti. Seuraavaksi Ida Juurinen (6C-luokan opettaja) johti jousiyhtyettä, joka soitti herkästi ja kauniisti Taivas on sininen ja valkoinen.


Luokkien omat numerot käynnisti Vili Pesosen 3C-luokka. Vaikka opetussuunnitelman myötä musiikkitunteja on yksi vähemmän, Vili oli saanut luokkansa rokkaamaan upeasti yhteen. Oppilaat esittivät Ivaloon ja Lumiukko ostoksilla -biisit, joiden sanoitusten huumori sai kenen tahansa kasvoille aikaiseksi iloisen hymyn. Laulu ja soitto sujui näiltä oppilailta kuin vanhoilta tekijöiltä - laulu oli reipasta ja soitto kulki vaivattomasti!


Aina-Leena Koivusalon 4C-luokka aloitti ohjelmanumeronsa bodypercussio-introlla, josta he jatkoivat Vesivehmaan jenkan tahtiin. Viulut, huilut, pasuunat, bassot ja piano soittivat hyvällä meiningillä. Toinen ohjelmanumero oli Aleksis Kiven runoon Kaj Chydeniuksen säveltämä Makeasti oravainen -laulu. Kunnon swing-tunnelma saatiin valloilleen, kun trumpetisti, klarinetisti, ksylofonisti ja saksofonistit soittivat lujasti ja varmasti rumpukompin ja bassojen tahdittamana.


5C-luokka tulkitsi herkästi traagisen tarinan Haltin häistä. Laulun tunnelma oli jännittävä ja oppilaat saivat tarinan suorastaan elämään soittonsa ja laulunsa kautta. Rummut jylisivät ja joiku avasi seikkailun Lapin maisemiin. Upeassa Tuuli uinahtaa -kappaleessa laskeuduttiin levolliseen tunnelmaan. Laulusoolojen lisäksi kuultiin improvisoidut instrumenttisoolot kellopelin ja syntikan soittajilta!


Väliajan jälkeen toinen konsertin puolisko avattiin konsertin nimikkolaululla, Kaj Chydeniuksen Kalliolle, kukkulalle. Oli valtavaa nähdä kaikki musiikkiluokkalaiset lavan edessä järjestäytyneenä kuorokorokkeilla. Mutta tällä kertaa eivät Vuosaaren ala-asteen musiikkiluokkalaiset esiintyneet yksin, vaan joukossa oli mukana musiikkiluokkalaisia yläasteelta ja Sibelius-lukiosta! Sibelius-lukion bändi säesti kuoroa taitavasti. Laulusta nautittiin täydellä sydämellä tämän mahtavan kuoron ja bändin voimin.

6C-luokka esitti vahvahenkisen naisten laulun Kiiriminna. Tytöt lauloivat uhmakkaasti "Täst se tulloo sellanen joukko, jot ei suru paina, ympäri maata kulkeneet ja ilosii on aina!" Pojat säestivät uljaana rumpuyhtyeenä tyttöjen laulua. Kiiriminnan jälkeen oppilaat vaihtoivat sujuvasti uuteen tunnelmaan esittämällä Kirkan Hengaillaan. Kohtaus oli kuin suoraan musikaalista, sillä laulun ympärille kiedottiin tarina ja suurta hauskuutta loi lavalla kiertelevä VR:n juna!


Illan kruunasi vierailijoiden esitykset. Ensiksi kuulimme Vuosaaren peruskoulun musiikkiluokilta kauniin kappaleen tyttöjen pianotrion esittämänä ja tämän jälkeen toinen ryhmä soitti putkibiisin! Sibelius-lukio antoi maistiaisia siitä, mitä kaikkea voi bändissä soittaa, jos jatkaa musiikkiluokkapolkua loppuun asti. Heiltä kuultiin musiikkia Haloo Helsinki!-yhtyeeltä ja Totolta.


Viimeisenä muttei vähäisimpänä esiintyi Stina Myllyksen perustama Vuosaaren Junior Big Band eli VJBB, Tällä kertaa soittoa johti Aina-Leena. Soitto alkoi rumpuriffillä, seuraavaksi siihen yhtyivät bassot, kitarat ja piano, minkä jälkeen marssivat lavalle vetopasunistit. Musiikillista verkkoa kasvattivat klarinetistit, sitten saksofonistit, huilistit ja ksylofonisti. Viimeisinä orkesteriin riensivät trumpetistit. Orkesteri oli koossa! Sing, sing, sing -biisi lähti soimaan! Kappaleen aikana kuultiin upeita sooloja saksofonisti Hillalta, ksylofonisti Aaronilta, klarinetisti Helkalta ja lopuksi sähkökitaristi Hertalta. Yleisö taputti soolojen jälkeen kuten tapohin kuuluu. Toisena ohjelmanumerona VJBB esitti veikeän Jänöjussin mäenlaskun.


Konsertti päätettiin kaikkien musiikkiluokkien yhteiseen lauluun, Kaikkein paras koulu. Oli hieno ilta! Kiitokset musiikkiluokkalaiset ja musiikkiluokkien opettajat!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti